Valesokkelien korjaukset ammattitaidolla Jyväskylässä

RakennuspaIvelu S Tervolta saat valesokkelien korjaukset Jyväskylässä. Pistämme riskirakenteet kuntoon Jyväskylän seudulla ja ympäristökunnissa. Tarjoamme käyttöösi ammattitaitoiset tekijät, jotka huolehtivat koko urakasta avaimet käteen -periaatteella ja laadukkaasti. Käytämme pääsääntöisesti töihin valesokkelikenkiä. Etsimme kohteeseesi parhaiten sopivat työmenetelmät. Kerromme mielellämme lisää. Ota siis yhteyttä!

Miksi valesokkeleita rakennettiin?

Valesokkeli tarkoittaa rakennuksen maanvaraista perustusta. Valesokkeleita käytettiin omakotien ja rivitalojen rakentamisessa 1960-luvulta 1990-luvun puoleen väliin saakka.

 

Niitä rakennettiin taloihin, koska niiden ajateltiin käyvän hyvin yhteen maanvaraisen lattian kanssa. Kun maanpinta ja lattianpinta olivat samassa talossa, oli taloon helppo tulla sisään. Valesokkelin ajateltiin tuolloin olevan myös lämpöteknisesti hyvä ratkaisu, kun seinän ja lattian liitos saatiin eristettyä ja tiivistettyä hyvin tuon ajan mittapuulla.

 

Näin tunnistat valesokkelin

 

Erityisen paljon valesokkeleita löytyy 1960- ja 1970-lukujen taloista. Valesokkelissa seinän alaosan puurakenteet ovat maanpinnan tasossa tai sen alapuolella. Valesokkelin tunnistaa yleensä siitä, että talon ulko-oven kynnys on lähellä maanpintaa tai alempana kuin betonisen perustuksen yläreuna. Yleensä tällaisessa talossa ei ole ulkoportaita, vaan sisään voi kävellä suoraan maan tasalta.

 

Valesokkeli aiheuttaa kosteusriskin

Valesokkeli voi kuitenkin aiheuttaa kosteusongelmia. Kosteus pääsee yleensä rakenteisiin ja aiheuttaa sekä ulkonäköön liittyviä että rakenteellisia ongelmia. Kosteusongelmat voivat aiheuttaa myös haittaa terveydelle.

 

Jos kotonasi on valesokkeli, jossa ei vielä ole kosteusvaurioita, niin riskin on silti olemassa. Suosittelemmekin, että pyydät ammattilaisemme apuun.

 

Ota yhteyttä ammattilaisiimme!

Kun haluat ammattitaitoista apua valesokkelin korjaukseen Jyväskylän seudulla, ota yhteyttä ammattilaisiimme! Tavoitat meidät helposti puhelimitse ja sähköpostitse. Saat meiltä saman katon alta myös huoneistoremontit, saneeraukset, kylpyhuoneremontit ja pintaremontit. Usein valesokkelin korjaukseen liittyy sisäpintalevytyksen uusiminen, joskus sisätiloissa tehdään mittavampikin remontti samalla.